آشنایی با محیط پیشخوان وردپرس
سیستم مدیریت محتوای وردپرس دارای یک پنل مدیریتی قدرتمند بنام پیشخوان یا داشبورد وردپرس است.بخش های متنوعی در پیشخوان وردپرس تعبیه شده مثل: نوشته ها ، برگه ها ، رسانه ، تنظیمات ، ابزارها و چندین منوی دیگر که هرکدام وظیفه مدیریت قسمتی خاص از وردپرس را بر عهده دارند. اگر می خواهید با پیشخوان وردپرس و نحوه تنظیمات بخش های مختلف آن آشنا شوید ، تا پایان این مقاله با راهنما وردپرس همراه باشید.
پیشخوان وردپرس
تیتر آنچه در این مقاله می خوانید:
- ورود به پیشخوان وردپرس
- بخش تنظیمات صفحه
- بخش های مختلف منوی پیشخوان وردپرس
نحوه ورود به پیشخوان وردپرس
برای ورود به پیشخوان وردپرس کافی است که آدرس سایتتان را وارد نمایید و بعد از آن از عبارت :/wp-admin استفاده نمایید.
حال برای ورود به هاست اصلی یا آدرس اصلی سایت می توانید از آدرس example.com/wp-admin استفاده نمایید. بدین شکل که به جای example.com باید آدرس دامنه اصلی خودتان را وارد نمایید.
برای ورود به لوکال هاست نیز باید در ابتدا کلمه Localhost را وارد نمایید.سپس از عبارت /example استفاده نمایید.(example همان نام وردپرس شماست که در لوکال هاست نصب نمودید) در نهایت نیز عبارت /wp-admin را وارد نمایید.بصورت:Localhost/rahnamawp/wp-admin
پس از وارد کردن این آدرس با صفحه ای مطابق شکل زیر روبرو خواهید شد.
ورود به پیشخوان وردپرس
پس از واردکردن نام کاربری و رمز عبور خود به درستی ، وارد صفحه ای مطابق شکل زیر خواهید شد.این صفحه همان داشبورد یا پیشخوان وردپرس است. پس از ورود به مدیریت وردپرس ، اولین صفحه ای که با آن روبرو می شوید، این صفحه است.
شما می توانید هر تنظیمی که برای وردپرس خود در نظر دارید را در این قسمت روی آن پیاده کنید.
تنظیمات صفحه در پیشخوان
در هنگام ورود به این صفحه شما یک منو در سمت راست خود می بینید. درسمت چپ صفحه نیز بخش های مختلف سایت که باید به آن مدیریت داشته باشید را مشاهده می کنید. در بخش تنظیمات صفحه که در سمت چپ و در بالای صفحه قرار دارد، می توانید مطابق شکل با تیک دار کردن و یا برداشتن تیک گزینه ها ، انتخاب کنید که موارد مارک شده در صفحه نمایش داده شود یا خیر.
بخش های مختلف منوی پیشخوان وردپرس
در سمت راست صفحه پیشخوان وردپرس، منویی شامل گزینه های مختلف تعبیه شده است. این منوها شما تمامی تنظیماتی است که باید برای مدیریت سایتتان انجام بدهید. در ادامه تمامی این گزینه ها را بطور کامل شرح خواهیم داد:
1.بروز رسانی ها :
در این قسمت آپدیت جدید تمامی بخش های وردپرس اعم از : هسته وردپرس ، قالب و افزونه هایی است که بر روی وردپرس خود نصب نموده اید،موجود است.
2. نوشته ها :
- همه نوشته ها : در این بخش می توانید تمامی نوشته های خود در وردپرس را مشاهده نمایید.
- افزودن نوشته: در این بخش می توانید نوشته های خودتان را ساخته و آن را منتشر کنید.
- دسته ها : در این بخش می توانید نوشته های خود را دسته بندی کنید. تا کاربران راحت تر بتوانند به مقالات مدنظر شان دسترسی داشته باشند.
- برچسب ها : در این بخش نیز می توانید نوشته هایتان را برچسب گذاری کنید. ابن کار نقش بسزایی بر روی سئوی سایت نیز دارد. با اینکار دسترسی کاربران بر روی مطالب سایت شما بهتر خواهد بود.
3.رسانه :
کتابخانه : در این بخش تمامی فایل های رسانه ای مثل : تصاویر، ویدئو و آهنگ که در وردپرس بارگذاری نموده اید، قرار داده شده است.
افزودن : در این بخش می توانید فایل چند رسانه ای جدیدی را آپلود کنید و در سایت خود قرار دهید.
4.برگه ها :
همه برگه ها : در این بخش تمامی برگه های موجود در سایت شما را نمایش می دهد.
افزودن جدید: در این قسمت می توانید یک برگه جدید ایجاد نمایید.
5.دیدگاه ها :
در این بخش دیدگاه هایی که برای نوشته های سایت شما از سوی کاربران ارسال شده است را مشاهده می نمایید. شما می توانید این دیدگاه ها را رد ، پذیرش کنید و یا بعنوان جفنگ انتخاب کنید و یا پاک نمایید.
6.نمایش :
پوسته ها : پوسته یا قالب ظاهر سایت شما را تشکیل می دهند. شما برای راه اندازی سایت خود در ابتدا حتما به یک پوسته احتیاج دارید. در این قسمت می توانید این پوسته ها را انتخاب یا حذف نمایید.
سفارشی سازی : با کلیک روی این گزینه می توانید خواص ظاهری سایت خود را مثل رنگ ، تصویر پس زمینه و سایر خصوصیات را سفارشی کنید.
ابزارک ها : با استفاده از این گزینه می توانید تا ابزارهای کاربردی مثل گالری ، آخرین نوشته ها ، جدیدترین اخبار و سایر بخش های این چنینی رابه ظاهر سایتتان و در نوار کناری سمت چپ قالب و یا فوتر سایت اضافه نمایید.
فهرست ها : فهرست یا منو به بخشی از ظاهر سایت گفته می شود که در آن پیوندها و لینک های مختلفی را برای دسترسی بهتر به مهم ترین بخش های سایت قرار داده شده است.شما در این قسمت می توانید این فهرست ها را تنظیم نمایید.
ویرایشگر پوسته : در این بخش می توانید در کدهای html ,css و php سایت تغییر ایجاد نمایید. ولی در صورتی که آشنایی چندانی با کدنویسی ندارید ، بهتر است که این کار را نکنید.
7.افزونه ها
افزونه های نصب شده : در این بخش می توانید افزونه ها یا پلاگین های سایت خود را نصب یا غیر فعال یا حذف نمایید. افزونه ها در واقع کار راه اندازهای سایت شما می باشند.
افزودن: در این بخش می توانید پلاگین جدیدی را برای نصب بارگذاری نمایید.
ویرایشگر افزونه : در این بخش نیز می توانید تا در کدهای افزونه های خود تغییر ایجاد کنید.
8.کاربران
همه کاربران : در این بخش می توانید تا همگی کاربرانی که به پنل مدیریت سایت دسترسی دارند را مشاهده کنید.
افزودن : در این بخش می توانید کاربر جدید در نقش های :مدیرکل ، نویسنده و ویرایشگر و سایر نقش ها را اضافه نمایید.
شناسنامه : در این بخش می توانید اطلاعات شخصی خودتان را ویرایش کنید. اطلاعاتی از قبیل : تصویر نمایه ، زندگی نامه ، زبان و رنگ بندی پنل مدیریت و رمز عبور را تغییر بدهید.
9.ابزارها
ابزارهای در دسترس: در این بخش می توانید کلیه ابزارهای در دسترس خود را مشاهده نمایید.
درون ریزی : در این قسمت می توانید که یک فایل با فرمت xml را که از مطالب سایت خود(برگه ها ، نوشته ها و …) و یا سایتی دیگر خروجی گرفته اید، در این قسمت درون ریزی یا ایمپورت (Import) کنید.
برون بری : در این قسمت می توانید که از مطالب سایت خود (برگه ها ، نوشته ها و …) یک فایل خروجی با فرمت xml تهیه کنید. این فایل را می توانید در هر سایت دیگری وارد کنید.(درون ریزی کنید).
سلامت سایت : این قسمت بیشتر در مورد عملکرد و مسائل امنیتی است که بر روی سایت تاثیر می گذارند. این ویژگی سایت شما را طی آزمایشاتی تست می کند و نمره سلامت سایت شما را به شما نشان می دهد.
برون بری داده شخصی : در این بخش می توانید یک ایمیل وارد نمایید تا اطلاعات شخصی سایتتان از قبیل: نام کاربری ، شناسه کاربری ، تاریخ ایجاد اکانت و سایر اطلاعات شخصی را به آن ارسال کنند.
پاک سازی اطلاعات شخصی : در ورژن جدید وردپرس ، بخش جدیدی بنام پاک سازی اطلاعات شخصی برای افزایش امنیت اطلاعات اضافه شده است. با این امکان ، مدیر سایت می تواند تمامی اطلاعات شخصی موجود از یک کاربر بر روی وردپرس خود را حذف نماید.
10.تنظیمات
عمومی : در این بخش می توان عنوان سایت ، شعار (معرفی کوتاه درباره سایت)،ایمیل،انتخاب زبان،آدرس سایت و وردپرس و … را ویرایش کرد.
نوشتن: این بخش مربوط به تنظیمات پیش فرض در مورد دسته نوشته ها و ساختار نوشته ها می باشد.
خواندن : در این قسمت می توان یک صفحه برای محتوای صفحه نخست ، نوشته ها و تعداد آنها و صفحه دسته بندی ها مشخص کرد.
گفت و گو : این قسمت برای تنظیمات مربوط به دیدگاه ها می باشد.
رسانه : در این قسمت می توانید تصاویری که در سایتتان قرار می دهید را مدیریت کنید. برای آنها اندازه های مختلف : بندانگشتی ، میانه،اندازه کامل انتخاب نمایید. حتی می توانید گالری هایتان را براساس سال ماه و … دسته بندی نمایید.
پیوندهای یکتا : از مهم ترین بخش های وردپرس می باشد. مربوط به تنظیمات لینک یا آدرس دهی صفحات مختلف است. در این بخش می توان تنظیم نمود که آدرس صفحات بر اساس ساده یا نام نوشته و… باشد که نام نوشته از نظر سئویی نسبت به بقیه مناسب تر است.
حریم خصوصی : در این بخش می توانید اطلاعات کاربران و بازدیدکنندگان سایت خود را قرار دهید و به عنوان یک مدرک و سند قانونی از آن استفاده کنید. مزیت قرار گیری این بخش این است که شما می توانید یک سند معتبر از کاربرانتان داشته باشید. این موجب افزایش اعتماد کاربران و بازدیدکنندگان سایت شما می گردد و کسب و کار شما از نظر مسائل حقوقی محافظت می گردد.
نتیجه پایانی
همان طور که مشاهده فرمودید ، کار کردن با پیشخوان وردپرس بسیار سادست و فقط کافی است تا کمی با تنظیمات بخش های مختلف آن آَشنا شده باشید. با این کار می توانید به سادگی وردپرس خود را مدیریت کنید و بخش های مختلف آن را بر طبق خواست خود تنظیم نمایید.
امیدواریم که این مقاله مورد پسند شما عزیزان قرار گرفته باشد . خوشحال می شویم آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
در ضمن راهنما وردپرس پاسخگوی سوالات شما عزیزان می باشد. به نظر شما پنل مدیریتی وردپرس یک پنل جامع و کامل برای مدیریت بخش های مختلف سایت نیست؟

من بهنام زارعی نویسنده این مقاله هستم.برای رسیدن به هدف و خواسته خود ساعت ها تلاش و کوشش کردم و هیچ چیز جلودار من نبود.با اراده آهنین ای که در درون همه شما عزیزان است می توانید تا درهای خوشبختی را به روی خود بگشایید. آری ، وردپرس راه تحقق اهداف من و شماست.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.