طراحی سایت با وردپرس
با توجه به گسترش کسب و کار اینترنتی ، می توان گفت مهم ترین پیش نیاز برای موفقیت در هرگونه کسب و کاری داشتن یک وبسایت خوب و معتبر است. بعد از درک این نیاز مهم ، ساخت و طراحی سایت و راه اندازی آن ، همیشه یک مسئله مهم و حیاتی بوده است.
سیستم مدیریت محتوای وردپرس این مسئله را بطور کامل حل کرده است. امروزه با وردپرس می توان در زمان کوتاهی یک سایت راه انداری کرد. پس آموزش طراحی سایت با وردپرس از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که ما در این مقاله به آن می پردازیم.
در گذشته از این سیستم برای راه اندازی وبلاگ استفاده میشد ولی امروزه استفاده از آن بسیار گسترده تر شده است و برای طراحی انواع وبسایت مورد استفاده قرار می گیرد. پس جادارد که شما نیز جزئ نفرات پرشماری باشید که راه اندازی سایت با این سیستم را فراگرفته اند و درآمدی عالی ازین طریق کسب نموده اند.پس از همین حالا شروع کنید و با مطالعه مقاله آموزش طراحی سایت با وردپرس ، به رویای خود نزدیک و نزدیک تر شوید.
طراحی سایت با وردپرس
برای طراحی سایت با وردپرس باید یکسری مراحل را بشرح زیر سپری کنیم:
- درک لزوم کار با وردپرس
- انتخاب نام مناسب برای سایت و خرید دامنه، هاست و اتصال آنها به یکدیگر
- نصب وردپرس و آشنایی با محیط میزکار یا همان پیشخوان وردپرس
- نصب پوسته و افزونه های موردنیاز
- راه اندازی صفحه اصلی و دیگر صفحات سایت مثل مقالات، محصولات
- تولید محتوا و نوشتن مقالات کاربردی
درک لزوم طراحی سایت با وردپرس
قبل از انجام هرکاری لازم است که بدانیم که چرا از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می کنیم؟
همان گونه که گفته شد وردپرس یک سیستم مدیریت محتواست(CMS) که تمامی احتیاجات شما برای طراحی یک سایت حرفه ای در آن موجود می باشد.درواقع CMS یک سیستم است که در بستر وب طراحی شده است و در آن ابزارهای بسیار متنوعی در اختیار شما قرار می گیرد تا بتوانید بدون اینکه هیچ گونه اطلاع و دانشی از کدنویسی داشته باشید سایت خود را راه اندازی نمایید.
در واقع در آن از تم یا قالب هایی استفاده می شود که توسط طراحان کدنویسی و برنامه نویسی شده است و حال در اختیار شما قرار گرفته و دیگر شما نیازی به کدنویسی ندارید و می توانید از امکانات آن بدون کدنویسی استفاده نمایید.
سیستم های مدیریت محتوای بیشماری وجود دارد (بالغ بر 100 سیستم) اما در بین همه ی آنها وردپرس پرطرفدارترین و پرکاربردترین است که آمار نیز گواه این موضوع است.طبق آمار حدود 35 در صد از سایت های ساخته شده در جهان با وردپرس ساخته شده اند و این یعنی اینکه تقریبا از هر سه سایتی که شما مورد بازدید قرار می دهید یک وبسایت با وردپرس ساخته شده است.
ما در این مقاله آموزش طراحی سایت با وردپرس به شما خواهیم آموخت که چگونه سایت خود را طراحی نمایید.
انتخاب نام و دامنه و هاست (میزبانی وب)برای ساخت سایت با وردپرس
نام وبسایت
اولین و شاید به گونه ای جذاب ترین بخش در طراحی سایت با وردپرس انتخاب نام آن است. در ادامه آموزش طراحی سایت با وردپرس ، به این موضوع می پردازیم .شاید خیلی از ما روی آن زیاد وقت نگذاریم و دوست داشته باشیم که زودتر از آن بگذریم. ولی باید به این نکته اشاره کنیم که انتخاب نامی مرتبط با حوزه کاری بسیار مهم است و یکی از پارامترهای مهم سئو به حساب می آید. پس بهتر است قبل از انتخاب نام ، این مقاله را بخوانید تا موارد لازم و اصول موردنیاز برای نام گذاری سایتتان را بیاموزید.
خرید دامنه و هاست (میزبانی وب)
یکی از موارد قابل تامل دیگر انتخاب دامنه و هم چنین هاست برای سایت است. منظور از هاست یا همان سرویس میزبانی وب در واقع فضایی است که اطلاعات و فایل های ما قرار است که در آن قرار گیرد.این فضا همانند فضای کامپیوتر شماست که فایل ها در آن قرار می گیرند. ولی در کامپیوتری بزرگتر که این امکان را به کاربران می دهد که بتوانند با دسترسی به اینترنت ، سایت شما را از هر نقطه از جهان مشاهده کنند و از اطلاعات آن بهره برداری کنند. سایت های مختلفی برای خرید دامنه و هاست وجود دارد. ما در مقاله هاست وردپرس، سایت های مختلف خرید هاست وردپرس و دامنه را بررسی می کنیم.
نصب وردپرس و آشنایی با پیشخوان آن
نصب وردپرس
حال پس از خریداری دامنه و هاست خود می توانید از طریق اطلاعات سرویس تان که شرکت سرویس دهنده هاستینگ برای شما ارسال می نماید وارد پنل مدیریت هاست خود شوید. در کل ما با دو نوع پنل برای مدیریت هاست های وردپرسی خود روبرو هستیم: cpanel و direct admin
تفاوت چندانی در طریقه نصب وردپرس در این دو پنل وجود ندارد ولی برای مشاهده جزییات بیشتر می توانید مقاله نصب وردپرس روی پنل سی پنل (در صورتی که پنل شما سی پنل است) یا نصب وردپرس روی پنل دایرکت ادمین(در صورتی که پنل شما دایرکت ادمین است) را بخوانید.
آشنایی با پیشخوان وردپرس
بعد از اینکه موفق به نصب وردپرس شدید بر روی مرورگر خود آدرس زیر را تایپ نمایید:
www.example.com/wp-admin
در اینجا به جای example.com باید آدرس دامنه خودتان را تایپ نمایید. بطور مثال : www.rahnamawp.com/wp-admin
بعد از ورود با این آدرس صفحه ای مانند زیر برای شما باز می شود.
در این صفحه باید نام کاربری و کلمه عبوری که هنگام نصب وردپرس بر روی هاست خود تنظیم کرده اید را وارد نمایید.
محیط پیشخوان وردپرس
بعد از وارد کردن نام کاربری و رمز ورود خود بطور صحیح وارد صفحه ای همانند شکل زیر خواهید شد:
بخش های مختلف پیشخوان وردپرس![]()
- بخش خوش آمد گویی برای ورود: در این بخش مهم ترین کارهایی که شما باید در آغاز کار انجام بدهید بصورت پیوند یا لینک برای شما قرار داده شده است.در واقع این بخش برای مدیریت شروع کار و تولید اولین محتوای شماست.
- نوشته ها:بخشی است که می توانید در آن نوشته ، مقاله و هر گونه مطلبی که می خواهید در سایتتان قرار دهید را ایجاد نمایید.
- رسانه: هرپرونده یا فایل و عکس و ویدئویی که در وردپرس آپلود یا بارگذاری می نمایید در این قسمت قرار می گیرد.
- برگه ها: برای ایجاد هرگونه صفحه در وردپرس باید به این قسمت رجوع کنید.
- دیدگاه ها: برای اینکه مدیریت دیدگاه های تان را در نظر بگیرید، باید به این قسمت مراجعه نمایید.
- نمایش: برای انتخاب قالب و قرار دادن فهرست و ابزارک و هرگونه تغییر در ظاهر سایت می بایست که به این قسمت مراجعه فرمایید.
- افزونه ها : در این قسمت باید افزونه ها یا همان پلاگین هایتان را نصب و فعال سازی یا غیر فعال سازی نمایید.
- کاربران : در این قسمت حساب های کاربری سایتتان قرار دارند و در صورت نیاز به دسترسی دادن به یک شخص یا کارمند شما ، می بایست که به این قسمت رجوع نمایید.
- تنظیمات : در این قسمت تنظیمات مهم سایت مثل تنظیم زبان ، برگه نخست ، پیوندهای یکتا و مواردی ازین قبیل را انجام می دهیم.
- ابزارها : بیانگر ابزارهای موجود در وردپرس ؛ مثل برون ریزی ، درون ریزی و یکسری ابزار دیگر است.
- نشان دهنده این است که سایت شما در حال حاظر در چه وضعیتی است و چقد مقاله نوشتید و چه تعداد دیدگاه دارید.
انتخاب یک قالب مناسب برای طراحی سایت با وردپرس
شاید یکی از وسواسی ترین انتخابات در طراحی سایت با وردپرس ، انتخاب یک قالب باشد. زیرا تم یا قالب سایت شما ظاهر سایت شما را تکمیل خواهند کرد و نشان دهنده ی شخصیت سایت شماست.
سایت هایی مثل سایت ما ( راهنما وردپرس) ویکسری سایت های خارجی دیگر مثل : تم فارست نیز منبع های خوبی برای دریافت قالب وردپرس می باشند.
البته ما در سایت خود یکسری قالب ها را بصورت تجاری(پولی) و یکسری را بصورت رایگان قرار دادیم . حال آنکه شما اگر همین قالب ها را در سایتی خارجی خریداری نمایید ، چون بصورت فارسی سازی شده نمی باشد ، عملا استفاده از آن کارایی برای شما نخواهد داشت . ولی در سایت ما وسایت هایی نظیر آن ، تمامی این قالب ها بصورت فارسی سازی شده در اختیار شما عزیزان قرار می گیرد که می توانید از آن برای راه اندازی سایت خود با هزینه ای اندک استفاده نمایید.
بارگذاری قالب خریداری شده در وردپرس
بعد از خریداری قالب موردنظر خود میتوانید مطابق شکل زیر ، وارد پیشخوان وردپرس تان شوید. از آنجا و در بخش نمایش ، وارد قسمت پوسته ها شوید و افزودن را انتخاب نمایید. سپس فایل قالب تان را در فرمت ZIP بارگذاری نمایید و آن را نصب و فعال سازی نمایید .
برای مطالعه اطلاعات بیشتری در این باره ، می توانید از مقاله نصب قالب وردپرس دیدن فرمایید.
نصب افزونه های موردنیاز اولیه
پس از نصب قالب شما نیاز به یکسری افزونه برای افزایش کارکرد و کارایی وبسایتتان دارید.
افزونه ها در واقع کار راه انداز های وبسایت شما هستند که شما می توانید با استفاده از آنها هرگونه قابلیتی که خواستید به وبسایتتان اضافه کنید . (مثل اپلیکیشن روی گوشی هستند)
افزونه های بیشماری برای اهداف و کارایی های مختلف موجود هستند. این افزونه ها ، هم بصورت رایگان و هم بصورت تجاری(پولی) در اختیار شما عزیزان قرار می گیرد.
در اینجا به معرفی چند افزونه موردنیاز و ضروری در طراحی سایت با وردپرس می پردازیم.
افزونه های مورد نیاز اولیه
Akismat : افزونه ای موردنیاز برای رهایی از کامنت ها یا دیدگاه های اسپم است.
Yoast seo : افزونه ای بسیار کاربردی است که برای مدیریت سئوی صفحات و مقاله ها و همچنین سایر برگه هایتان ، می بایست که از آن استفاده نمایید.
i Themes security : مربوط به امنیت سایت می باشد و با انجام یکسری تنظیمات در آن ، امنیت سایت شما تامین می گردد.
Theme my login: پلاگینی برای ثبت نام و ورود و خروج اعضا به سایت است.
برای نصب این پلاگین ها و همچنین سایر پلاگین های رایگان دیگر می توانید از طریق منوی افزونه در پیشخوان وردپرس وارد شوید و گزینه افزودن را بزنید و سپس در بخش جستجوی افزونه می توانید آنها را از منبع وردپرس دانلود و نصب نمایید.
ساخت صفحه اصلی و دیگر صفحات سایت
در هر حوزه کاری که فعالیت می کنید ، یکسری صفحات هستند که وجود آنها لازم و ضروری است .مثل: صفحه اصلی ، درباره ما ، تماس باما و قوانین و مقررات.
بدین جهت در ادامه مقاله آموزش طراحی سایت با وردپرس، نحوه ایجاد برگه را به شما می آموزیم. تا بتوانید به راحتی به ساخت وطراحی برگه های ضروری و سایر برگه های مورد نیاز خود بپردازید.
برای این کار در ابتدا وارد بخش برگه ها در وردپرستان شوید و سپس روی افزودن جدید کلیک کنید .حال با صفحه ای مطابق شکل زیر روبرو می شوید.
البته این تصویر قرار داده شده متعلق به ویرایشگر کلاسیک وردپرس می باشد . در حال حاضر ویرایشگر پیش فرض بر روی وردپرس ویرایشگر گوتنبرگ می باشد. برای تغییر این ویرایشگر به کلاسیک می توانید در قسمت افزودن افزونه ، ویرایشگر کلاسیک را جستجو و نصب کنید.
ساخت برگه ها یا صفحات سایت
- عنوان برگه : در این قسمت می توانید عنوان برگه خود را قرار دهید.
- ویرایشگر متنی: محتوای اصلی ( متن ) برگه را می توانید در این قسمت تایپ نمایید. برای ویرایشگر و اضافه کردن امکانات به آن منویی در بالای این محیط قرار گرفته است که شبیه به محیط word می باشد و شما می توانید طراز بندی نوشته خود و سایر تغیرات و چینش ها را انجام بدهید.
- رسانه : امکانی است که به وسیله آن می توانید تصاویر، صدا و ویدئو را به این متن خود اضافه نمایید.
- انتشار: در این بخش می توانید نوشته ای که تهیه کرده اید را به انتشار برسانید .
- بخش متن و دیداری : بخش دیداری بخشی است که هرآنچه در آن قرار دهیدعینا در صفحه سایت شما به نمایش گذاشته می شود. ولی در بخش متن در واقع کدهای html و css قرار دارند که می توانید کدهای هدینگ یا پاراگراف و باقی کدها را ببینید .حتی تگ ها یا کدهای جدیدی را ایجاد کنید. در حالت پیش فرض بهتر است اگر از کدنویسی سررشته ای ندارید ، به این سربرگ کاری نداشته باشید و از سربرگ دیداری استفاده نمایید.
یادتان باشد که پس از هربار تغییر بر روی برگه ، برای ذخیره سازی ،دکمه ذخیره پیش نویس را کلیک کنید.
چه صفحاتی مورد نیاز سایت ماست؟
یکسری صفحات مورد نیاز سایت ما هستند و باید در ابتدای آموزش طراحی سایت با وردپرس به ساخت آنها بپردازیم .این صفحات عبارتند از :
صفحات مورد نیاز
صفحه اصلی: برگه صفحه اصلی ، اصلی ترین برگه ای است که باید در سایت قرار داشته باشد. تا بتوانیم تمامی خدمات ، محصولات و مقالات و سایر بخش های سایتمان را مثل یک ویترین در اختیار کاربران بگذاریم.
درباره ما : یک رزومه از خودمان و سایتمان می گذاریم و کاربران را متوجه فعالیت خود می کنیم.
تماس با ما : باید فرمی در این صفحه قرار بدهید که حاوی شماره تماس و سایر راه های ارتباطی باشد.
قوانین و مقررات : قوانین عضویت در سایتمان را به کاربران می گوییم ، تا قبل از ورود به سایت ما با آن آشنایی کامل پیدا کنند.
فروشگاه : در صورت داشتن فروشگاه شما می بایستی که این برگه را حتما در سایت خود داشته باشید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره و راه اندازی فروشگاه خود می توانید از مقاله نصب ووکامرس دیدن فرمایید.
تولید محتوا و مقاله نویسی سایت
علاوه بر صفحاتی که ذکر شده، ما به صفحات دیگری مثل مقالات و تولید محتوا احتیاج داریم. تولید محتوا یا بازاریابی از طریق محتوا ، از بهترین و پرکاربردترین راه های دیده شدن وبسایت شماست.
به همین خاطر باید در طراحی سایت با وردپرس ، بطور منظم مقالات جدیدتر و مرتبط با موضوع سایت قرار دهید.
حال که به ارزش موضوع پی بردید، باید راه اضافه کردن مقاله یا نوشته در سایت خود را نیز بیاموزید.
برای اینکار باید وارد بخش نوشته ها در پیشخوان وردپرس خود شوید و سپس گزینه افزودن نوشته را بزنید. حال با صفحه ای مطابق شکل زیر روبرو می شوید.
ساخت مقاله یا نوشته در وردپرس
همان طور که ملاحظه می فرمایید ، روند ایجاد نوشته و برگه تفاوت چندانی ندارد. شما می توانید از نکات گفته شده برای ایجاد برگه استفاده نمایید. با این تفاوت که در نوشته شما دسته بندی و برچسب را نیز می توانید اضافه نمایید.
در ضمن چنان چه نیاز به کسب اطلاعات بیشتری در این زمینه، می توانید این مقاله را مطالعه فرمایید.
پس از اینکار شما باید مقالات سایتتان را برای دسترسی بیشتر کاربران در اختیار آنها قرار بدهید.برای اینکار در بخش برگه ها ، یک برگه جدید با عنوان مثلا :مقالات یا وبلاگ ایجاد نمایید.
سپس مطابق شکل به تنظیمات/ خواندن مراجعه فرمایید و برگه نوشته ها را به نام این برگه که ساختید،تغییر دهید.
حال سیستم خودش تمامی مقالات یا آرشیو های نوشته ها را در این برگه قرار می دهد .
ایجاد فهرست سایت
فهرست ها بخش مهمی از ظاهر سایت می باشند . با کمک فهرست شما می توانید امکانات سایتتان را راحت تر در اختیار کاربران قرار دهید.
در تصویر زیر فهرست سایت راهنما وردپرس را مشاهده می فرمایید.
نحوه ایجاد فهرست سایت
برای ایجاد فهرست می توانید از منوی نمایش/فهرست ها ورود کنید.سپس نام فهرست مدنظرتان را وارد نمایید و روی گزینه ایجادفهرست کلیک نمایید. سپس در سمت راست،با انتخاب پارامتر مدنظر خود و افزودن آن ، آن ها را در فهرست خود بگنجانید.
نهایتادر پایین این قسمت و مطابق شکل، می توانید محل قرارگیری فهرست را انتخاب نمایید و فهرست ایجاد نمایید.
نتیجه آموزش
خب ، همان گونه که از ابتدا عرض نمودیم ، داشتن یک وبسایت معتبر از ضروریات کسب و کارهای امروزی است . پس هرچه زودتر تصمیم خود را گرفته و بعد از مطالعه مقاله آموزش طراحی سایت با وردپرس،سایتتان را طراحی نمایید.
همواره به یاد داشته باشید که در کسب وکارهای اینترنتی ، مانند هرکسب و کار دیگری نیازمند تلاش و رسیدگی هستید. ولی طی این تلاش ها و قرارگیری وبسایت شما در یک مسیر درست می توانید بیشترین درآمد را ببرید.
اگر که این مقاله موردقبول شما دوستان بوده است ، می توانید آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
در ضمن هرگونه سوال در این زمینه و ثبت نظراتتان را می توانید در بخش دیدگاه ها انجام بدهید.

من بهنام زارعی نویسنده این مقاله هستم.برای رسیدن به هدف و خواسته خود ساعت ها تلاش و کوشش کردم و هیچ چیز جلودار من نبود.با اراده آهنین ای که در درون همه شما عزیزان است می توانید تا درهای خوشبختی را به روی خود بگشایید. آری ، وردپرس راه تحقق اهداف من و شماست.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.